Torsk torskeloin

Flaggskipet til Fiskeruta

La oss være enige om at den beste torsken du kan få servert er den som ble trukket opp fra havet for noen timer siden. Rett opp fra det rene, klare vannet og direkte til sløying og filetering. Er du enig i at det er den beste torsken du kan få servert? Direkte frosset. Aldri utsatt for oksydering. Aldri lagt direkte på is sammen med andre varer. Aldri vært i fare for å bli behandlet feil på veien til deg.

Torskeloin (ryggfilet), kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet på torsken, helt benfri, og ikke det tynne kjøttet fra buk eller hale.

Fiskeruta leverer torskloin som er populært til selskapsmat av høy klasse, og det er mange som inviterer til vennefest med torsk som hovedrett.

torsk,fiskeruta,fiskebilen,fiskebutikkhadlle laks,fiskeruta,fiskebutikk,fiskebilen

Fisken/fisket

Torsken er en av de vanligste og økonomisk viktigste av våre saltvannsfisker. Torsken lever i Nord-Atlanteren, og det er to hovedtyper: den vandrende, oseaniske torsken og den stasjonære kysttorsken. Kysttorsken er en utpreget bunnfisk, mens den vandrende torsken lever mer pelagisk. Torsken livnærer seg av lodde, sild og brisling, men den spiser også egen yngel. Den kan bli 40 år gammel.

Torskestammer

Av våre torskestammer er den norsk-arktiske torskestammen (skrei) den viktigste. Den lever mesteparten av livet i Barentshavet, men vandrer både som umoden og gytemoden torsk (skrei).

Gyteområde

Skreien blir kjønnsmoden ved 2–6-årsalderen. Gyteområdene strekker seg fra Finnmark til Stad, men de viktigste feltene er utenfor Lofoten. Skreiens gytevandring danner fortsatt grunnlaget for vårt viktigste sesongfiskeri – Lofotfisket. Ungtorsk i Barentshavet vandrer etter gytemoden lodde mot Finnmarkskysten om våren. Den blir da kalt loddetorsk, og er grunnlaget for det tradisjonelle vårtorskefisket. Kysttorsken er i utgangspunktet lik torsken i Barentshavet, men er mer stasjonær på grunt vann. Den finnes fra fjæra og ned til ca. 600 meters dybde.

God vekst

Den store torskebestanden i Barentshavet er i god vekst, og det høstes årlig 450 000–500 000 tonn av denne bestanden.

Sesong

Norsk-arktisk torsken (skrei): januar–april

Loddetorsk (vårtorsk): april–juni

Kysttorsk: hele året

Størrelse

Opptil 150 cm og 50 kg.

Vanlig fangstredskaper

Bunntrål, snurrevad, line, garn, juksa, teine

Anvendelse

Fiskeruta selger alle typer torsk. Som lettsaltet og røykt og som klippfisk, tørrfisk eller lutfisk. Torsken har en mild smak som takler mange ulike typer tilbehør og krydder. Torsken skiver seg lett, og derfor bør den ikke deles i for små stykker.

Næringsinnhold

Torsk er en god proteinkilde, og inneholder en god del vitamin B12 og selen.

Næringsinnhold pr. 100 gram % GDA
Kalorier: 75 kcal 3,8 %
Protein: 17 g 34 %
Karbohydrat: 0 g 0 %
Fett: 0,7 g 1 %
Fiber: g 0 %

Fiskebilen Fiskeruta

Din personlige fiskebutikk på nettet. Vi serverer alt fra salma laks til tunfisk av sushi kvalitet rett hjem. Det du trenger å vite om sunn sjømat for at du og dine skal nyte våre middagstips, Sunn middag rett hjem og godt levert av Fiskeruta.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s