Torsk, torskeloins og luxusloins. Levert av Fiskeruta

fiskeruta,fiskebil

Torsken er den viktigste av alle torskefiskene. Den har tre ryggfinner, to gattfinner, skjeggtråd, og er svakt overbitt. Fargen på rygg og sider veksler etter tilholdssted mellom grå, olivengrønn, brun eller rødbrun (f.eks. taretorsk) med mørkere marmorering, buken er lysere, nesten hvit. Den blir opptil 180 cm lang og 55 kg, mens kysttorsken blir betraktelig mindre.

Utbredelse

Torsken finnes bare i det nordlige Atlanterhav mellom Biscaya i sør og Novaja Zemlja og Spitsbergen i nord, ved Island, Sør-Grønland, Newfoundlandog USAs østkyst til Cape Hatteras. Innenfor dette utbredelsesområdet holder den til i kystnære farvann i fjordene og utover bankene, i vannmasser med temperatur mellom 0 ° og ca. 10 °C.

Det finnes to hovedgrupper av torsk, havtorsk eller skrei, og kysttorsk. Skreien består av større bestander som vandrer mellom gyteområder og oppvekstområder som kan ligge langt unna. Den norsk-arktiske torsken (skrei) er den viktigste av disse. Den vokser opp i Barentshavet, og vandrer som kjønnsmoden til Lofoten og Møre for å gyte. Den islandske skreien vokser opp på bankene rundt Island og i Danmarkstredet og vandrer til sørkysten for å gyte. Bestanden ved Sør-Grønland gyter nå utenfor sørvestkysten, men vandret tidligere (i 1930-årene) i større mengder til gytefeltet ved Sør-Island. Skreien på Atlanterhavets vestside har tyngden av sin utbredelse ved Newfoundland. Mens det synes å være en viss avhengighet med varierende utveksling mellom de to bestandene ved Island og Vest-Grønland, er de andre skreibestandene stort sett helt uavhengige og atskilte.

Kysttorsken er mer eller mindre stedbunden innenfor snevre områder, og kan derfor atskilles i mange mindre, lokale stammer. Nyere studier indikerer at de fleste norske fjorder av en viss størrelse har egne bestander av kysttorsk. Mange fjorder er dannet gjennom isbreer skuring av bunnen. Slike fjorder har ofte en terskel ytterst. Denne terskelen fører ofte til at de dypere vannmassene i fjorden ikke byttes ut å ofte, noe som medfører at egg som gytes inne i fjorden har en tendens til å bli i fjorden. Slik kan en kysttorsk gjennomløpe hele livet sitt inne i fjorden.

Ingen over – ingen ved siden

Naturell torskeloins fra Fiskeruta er skinn- og benfri og klar til å bearbeides til smakfulle retter for dine gjester. Singelfryste skinn- og benfrie stykker fra torskens mest kjøttfull del. Et fantastisk middagsprodukt til hele familien.

“Dette produktet har vært flaggskip for Fiskeruta i alle år. En sikker vinner for de som elsker god torsk!

Ved bestilling av fisk og sjømat via Fiskeruta ekspress vil du få en tilbakemelding på når vi leverer i løpet av kort tid.

Ved bestilling via nettsiden: Du betaler varene med kortterminal ved levering. Du betaler ingen fraktkostnad ved bestilling over 1000,- kr. Husk at du alltid vil få nettrabatt ved bestilling på Fiskeruta.no.

3 enkle steg for bestilling: Velg ønsket vare. Gå til handlekurv og skriv inn personlig informasjon. Send og vent på svar på når du vil få levert varene.

FISKERUTA

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s