Laks fra Fiskeruta

Få fisker er så anvendelige som laks. Den egner seg like godt rå i sushi som ovnsbakt i form. Sterk salsa eller mild rømme, begge smaker er godt følge til laksen.

laks,fiskeruta,sushi

Laksen er en anadrom fiskeart, det vil si at den gyter i ferskvann og lever det meste av livet i havet. Etter to til fem år i elven gjennomgår lakseyngelen en forandring som gjør den i stand til å leve i saltvann. Denne prosessen kalles smoltifisering. Når lakseyngelen er blitt smolt, forlater den elven og drar ut i havet. Etter to til fire år i havet, blir den kjønnsmoden og starter gytevandringen tilbake til elven den kom fra.
Størrelse

Villaks kan bli opptil 1,3 meter og 40 kilo
Med andre ord

Latin: Salmo salar

Engelsk: Atlantic salmon

Fransk: Saumon atlantique

Tysk: Lachs
Oppdrett

Fisket etter villaks er i dag i hovedsak forbeholdt sportsfiskere. Norge har imidlertid vært en pioner i utviklingen av lakseoppdrett, og har siden gjennombruddet for sjøbasert oppdrett på 1970-tallet beholdt sin posisjon som verdens ledende produsent av atlantisk laks.
Næringsinnhold

Sjømat inneholder nesten alle de sentrale næringsstoffene som kroppen trenger. Laks er spesielt rik på:

Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler. Marine omega 3-fettsyrer, som forebygger og bremser utviklingen av hjerte- og karsyksdommer og er blant de sentrale byggesteinene i hjernen. Vitamin D, som er nødvendig for å få den riktige kalsiumbalansen i kroppen og dermed bidrar til å vedlikeholde og styrke skjelettet. Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Besøk Norges beste nettside for god sjømat her!

I den senere tid har det blitt avdekket at vi i Norge spiser for lite fisk, og det nikker nok mange av oss gjenkjennende til.  Det er mange av oss som er travle, og som sjelden får tid til å planlegge eller lage sunne og nyte gode middager til daglig. ”Fast food” og restaurantbesøk er ofte del av hverdagen og mange ønsker å endre til en sunn livsstil. Vi har naturlige råvarer som tilberedes hurtig og skaper et herlig måltid for hele familien. Ønskesituasjonen er å øke forbruket av fisk og annen sjømat. Vi har bestemt oss for å være best på det vi driver med.

Fiskebilen Fiskeruta

Din personlige fiskebutikk på nettet. Vi serverer alt fra salma laks til tunfisk av sushi kvalitet rett hjem. Det du trenger å vite om sunn sjømat for at du og dine skal nyte våre middagstips, Sunn middag rett hjem og godt levert av Fiskeruta.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s